Sunday, 10 November 2013

LAWAN PENUAAN DENGAN VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam bahagia!

Bila ditanya apakah supplement yang paling bagus dan baik dalam shaklee jawapannya tentulah vivix! Mari saya perkenalkan apakah itu vivix. 

Vivix merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh shaklee, syarikat No.1 supplement makanan di Amerika. Vivix juga dikenali dengan nama 'tonik ajaib' di kalangan penggunanya.



Vivix Shaklee


Ia mengandungi bahan-bahan asli anggur muscat, elderbery, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang kaya resveratrol bagi membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan.

Kebaikkannya sama dengan 3000 gelas arak merah. Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta melambatkan proses penuaan. 

Di dalam kajian makmal, ramuan vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap selular.

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

1) Kerosakkan DNA

Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan hayat umur. 

Ramuan vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA

2) Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada detoriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. 

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3) Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh sel-sel

Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun. 

Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4) Penimbunan Protien AGE

Penimbunan berlebihan protien AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan vivix  adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur 'muscadine') untuk melambatkan pembentukan protien AGE

Vivix amat sesuai diambil oleh semua keadaan dan semua jenis penyakit antaranya :

➳pengidap kanser atau tumor
➳pesakit darah tinggi
➳pesakit kencing manis
➳pesakit jantung
asthma
gout
lumpuh akibat stroke
pesakit parkinson
alzheimier/nyanyuk
kolesterol tinggi
batu karang
warga emas
wanita menopous
pesakit saraf dan mental
masalah mata dan penglihatan
gastrik
hepatitis
masalah kesuburan
masalah wanita (keputihan, kemandulan, cyst, fibroid)

Nantikan perkongsian seterusnya testimoni pengguna yang telah berjaya merasai kebaikan tonik ajaib ini!

Anda di luar sana ada ahli keluarga atau rakan yang ada masalah kesihatan?? Mari berikhtiar dengan vivix shaklee!


Hubungi saya : Aniey Yusoff (013-7773122)
Emel : aniey434@yahoo.com

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA

Tuesday, 5 November 2013

KENALI SENDI KITA : STRESS ATAU SIHAT??

Assalamualaikum....

'Anok itik tok wi mandi dalam kolam sebab apa tok wi sebab takut sakit sendi tulang' kihkihkih kalau cerita perihal sendi teringat bait-bait lagu ni. Memang famous nyanyi masa kecik-kecik dulu.

Ok. Mari kita berkenalan dengan sendi kita. Sendi pun ada yang stress ke?? hihi. Sendi-sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh badan seperti bahu, siku, pergelangan tangan, punggung, lutut, buku lali dan sendi jari kaki serta tangan. Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Sakit sendi boleh terjadi di kalangan semua lapisan umur.

Justeru apakah faktor yang menyebabkan sendi menjadi tak sihat??


➳ Sakit sendi boleh terjadi akibat terseliuh atau ligamen otot yang terkoyak semasa melakukan aktiviti yang berat, mengangkat berat, postur yang tidak elok, kecederaan atau pergerakan yang tidak betul.
➳ berat badan berlebihan
➳ kecacatan pada tulang belakang, tangan atau kaki
➳ kecederaan (kemalangan, bersukan dan sebagainya)
➳ Penyakit sendi seperti arthritis
➳ sakit dari pangkal saraf seperti saraf yang terhimpit
➳ penyakit tulang, ketumbuhan, jangkitan kuman
masalah mental seperti tekanan, kemurungan dan sebagainya
➳ penyakit kronik
➳ ubat-ubatan

Mari tengok perbezaan antara sendi yang sihat dan sendi yang stress??

Sendi yang stress atau tak sihat


✔ kesan stress berterusan, kerja terlalu kuat, haus dan lusuh biasa pada sendi
✔ rawan menjadi lemah dan rapuh
✔ tisu penghubung sekeliling terurai
✔ geseran berlaku di antara tulang-tulang yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan menyebabkan ketidakselesaan dan pergerakan yang terhad





Keadaan sendi yang tak sihat




Komponen Sendi 

Advanced Joint Health Complex membantu sendi dalam 3 cara:

1) Meningkatkan cushioning : glukosamin membantu memelihara rawan-cushioning perlindungan di antara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas
2) Memelihara tisu penghubung yang sihat : Zink, kuprum, manganese dan vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur pada sendi
3) Meningkatkan keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stess tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi

ADVANCE JOINT HEALTH COMPLEX SHAKLEE

Mari beri makanan yang terbaik untuk sendi anda. Jangan biar ia stress. Sendi stress tuan punya badan lagi stress sebab mengganggu pergerakan kan. Nak buat ibadah, nak rukuk, sujud pun susah kan. 

Meh contact saya : Aniey Yusoff (013-7773122) sekarang!
Page : Nikmat Hidup Sihat
Emel : aniey434@yahoo.com


HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA


Saturday, 21 September 2013

B COMPLEKS BANTU KURANGKAN ALAHAN PADA IBU MENGANDUNG


Harini saya teruja untuk berkongsi berita gembira yang disampaikan oleh kawan-kawan yang amik B-complex ni. Ini antara kata-kata mereka yang dikongsikan kepada saya melalui SMS. 


Testimoni kawan ofis Mimi yang mengandung 4 bulan

Testimoni kawan ofis Siti yang mengandung 2 bulan

B-Complex mempunyai sistem penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan  penyerapan nutrien penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang

Mengapa Vitamin B penting untuk Kesihatan yang baik?

Sebelum tu mari kita tengok dan tanya diri masing-masing adakah kita sebenarnya mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, pengambilan minuman beralkohol dan preskripsi ubat-ubatan yang berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi penyaluran tenaga bagi proses metabolisme


Haa inilah dia rupa B-compleks


Mari kita tengok apa kelebihan dan manfaat B-complex ni

Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan

Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala,tekanan,kemurungan dan insomnia

Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang

Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelumumur,rambut gugur,beruban dan mengekalkan kesihatan rambut

Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan , memperkasakan memori dan daya penglihatan

Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, meransang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut

Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meradakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat ahan sakit

Menccegah perlcche - juga dikenali sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau

Detoksifikasi - meredakan alahan


Dah baca mengenai manfaat B-complex ni...oo patutla kawan2 saya ni kata dapat hilangkan alahan diaorg masing-masing kan! Sungguh banyaknya manfaat B-complex ni terutama pada ibu-ibu mengandung. Orang tak mengandung pun lagi bagus amalkan B-complex ni. Nak tau inilah rahsia awet muda zaman-berzaman. Nanti saya kongsikan dalam entry yang lain pulak ye mengenai rahsia awet muda dengan B-complex!

Apa lagi! Berminat? Meh order sekarang ngan saya!

Hubungi 013-7773122 (Aniey Yusoff)
PM page : Nikmat Hidup Sihat
Emel : aniey434@yahoo.com

atau klik link di bawah untuk order sendiri!

--------->>>ORDER : B COMPLEKS

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA


Sunday, 1 September 2013

Kehebatan Nutriferon Shaklee Sebagai Pengganti Panadol Di Rumah

Syukur3..Alhamdulillah...tiada apa yang dapat menggembirakan hati seorang ibu selain nak tengok anak-anak membesar dengan sihat. Dh dekat 5 bulan anak-anak saya konsisten dengan pengambilan omega, mealshakes dan nutriferon. Mungkin anda semua dah baca kisah anak saya dan omega di sini .

Ok, kali ni saya cite mengenai nutriferon pulak ye. Sepanjang hampir 5 bulan ni anak-anak saya alyaa dan affan dah jarang sangat demam. Bukan tak demam langsung tapi kadar dan tempoh dia demam tidak seperti sebelum amik supplement. Kalau dulu demam selalu kena amik antibiotik tapi sekarang tidak lagi hanya bagi nutriferon. Kalau dulu demam berlarutan sampai seminggu tapi sekarang alhamdulillah sehari dua dah baik demam. Semuanya kerana Allah. 

Dan kalau dulu kalau nak berjalan ke mana-mana bekalan ubat sentiasa ada bersama tapi sekarang dah berubah hanya nutriferon teman kembara ke mana-mana. Pendek kata apa-apa sakit yang muncul hanya ingat nak ambil nutriferon dulu. Sakit kepala ke, sakit gigi ke, tanda-tanda nak selsema dan demam ke. Bukan apa selagi boleh usaha berubat tanpa pengambilan ubat yang berunsurkan dadah itu adalah yang lebih baik kan? Tapi kalau dah demam sampai menggigil-gigil tu kenalah amik ubat. Kan mudarat pulak. Sebab vitamin ni bukan ubat yang memang untuk menyembuh tau! Tiada lagi panadol dan ubat tahan sakit!


Inilah Nutriferon Shaklee

Bagaimana Nutriferon membantu badan dari jangkitan penyakit?

❥ Nutriferon merupakan penemuan yang terhebat dalam sains sistem imun. Ia merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun. Bila diambil setiap hari dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun 

✔ Formula berpaten eksklusif yang menyediakan tahap tertinggi bagi perlindungan imun harian kita
✔ Satu-satunya supplement yang dicipta oleh penemu interferon - Dr.Yasuhiko Kojima selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan
✔ Mengandungi MACH satu campuran interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi ini berasal daripada biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular
✔ Terbukti dengan 4 kajian klinikal terhadap manusia

Banyak lagi kehebatan dan kelebihan Nutriferon shaklee. Nantikan entry khas lagi mengenainya!

Inilah teman kembara kami sekeluarga sekarang!
Meh2 dapatkan Nutriferon ni!
Ramai dah berkongsi kebaikan..sekarang giliran anda!


Hubungi : Aniey Yusoff (013-7773122)
Page : Nikmat Hidup Sihat

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA BERSAMA SHAKLEE!

MASA YANG LAPANG VS MASA YANG SEMPIT

Assalamualaikum...Baru hari ini berkesempatan mengupdate blog tercinta ni. Dalam pada tidak mengupdate blog ni minda dan fikiran berpusing ligat memikirkan alangkah indahnya kalau dapat masa yang lapang kan sebelum datangnya waktu-waktu yang sibuk.

'Manfaatkanlah lima masa sebelum datang lima masa, Masa hidup kamu sebelum datang saat mati kamu, Masa sihat kamu sebelum datangnya masa sakit, Masa lapang kamu sebelum datang masa sibuk, Masa muda kamu sebelum datangnya masa tua kamu, Masa kaya kamu sebelum datangnya masa miskin,' (Hadis Riwayat Imam Al-Hakim dan Al-Baihaqi dari Ibnu Abbas r.a) 

Jadi hari ini Alhamdulillah, dicelah-celah kesibukan menguruskan anak-anak yang masih kecil dan kerja di ofis ada sedikit masa untuk blog tersayang ni.






Masa Yang Berlalu Tiada Gantinya,

Ya Allah, kau kurniakanlah padaku kesabaran yang tinggi dalam menerjah dugaanMu,
Ya Allah, kau berikanlah aku kesihatan yang baik agar dapat aku menjaga amanahmu dengan baik, Ingin aku didik amanahmu dengan didikan agama yang lengkap agar menjadi manusia yang berguna untuk agama dan bangsa,
Ya Allah dengan kesihatan yang baik juga dapat hambaMu ini beribadat dan mencari rezeki ke jalanMu,
Ya Allah, engkau permudahkanlah segala urusanku,
Ya Allah, engkau tetapkanlah hatiku padaMu,
Ya Allah, engkau murahkanlah rezekiMu padaku,
Ya Allah, sentiasalah lapangkan hatiku dan waktu agar dapat aku menerima ilmu dengan baik,
Ya Allah, segalanya aku berserah kepadaMu kerana Engkaulah yang lebih mengetahui yang sebaik-baikNya...amin..

p/s : Jom jadi orang sihat agar dapat beribadat dan mencari rezeki ke Jalan Allah..

Sunday, 4 August 2013

HALALKAH SHAKLEE?

Mungkin kerana shaklee adalah poduk keluaran negara luar ramai yang ragu-ragu tentang status kehalalan shaklee. Adakah ianya halal? Persoalan yang sering diajukan. Jangan bimbang jangan risau, saya sebagai pengedar yang beragama islam meletakkan perihal HALAL tu satu keutamaan. Saya sendiri pun tak nak jual dan makan benda-benda yang tak halal.

Walaupun Shaklee keluaran negara luar tetapi untuk pasaran Malaysia semua produknya adalah Halal menepati undang-undang di negara Malaysia. Dibawah ini dilampirkan sijil halal shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA) untuk produk-produk keluarannya. Dan sijil Halal ini sentiasa diperbaharui dari masa ke semasa. 

SIJIL HALAL TAHUN 2013







Anda boleh juga merujuk website Portal Rasmi Halal Malaysia dalam Senarai Badan Islam yang Diiktiraf Jakim. ISA mempunyai standard yang ketat untuk meluluskan sijil halal. Begitu juga dengan JAKIM, jadi sekiranya JAKIM telah memperakui standard HALAL ISA maka anda tidak perlu ragu-ragu untuk menggunakan poduk shaklee.

Sebarang keraguan, pertanyaan, konsultasi jangan segan untuk hubungi saya :

Aniey Yusoff 
SMS/whatsapp :013-7773122
Emel : aniey434@yahoo.com
Fb Page : Nikmat Hidup Sihat

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA BERSAMA SHAKLEE

SHAKLEE PRODUK US PERLU DIBOIKOT?

Saya bukan seorang yang arif mengenai isu boikot memboikot ni cuma sekadar berkongsi sedikit pandangan. Memang ramai orang yang mempertikaikan mengenai Shaklee adalah keluaran US dan wajib diboikot. Yup memang betul Shaklee keluaran US beribu pejabat di Amerika Syarikat.  Mengikut kata orang yang berpengalaman boikot perlu dilakukan secara berterusan dan selama-lamanya dan bukannya bila ada perang baru nak boikot.

Dan tahukan anda juga sekiranya anda memang anti barangan US anda sepatutnya tidak menggunakan barangan seperti komputer, Android, software, microsoft, Apple, tesco, carrefour, FB, google, yahoo dan banyak lagi termasuk yang famous McD dan KFC kerana semuanya adalah keluaran dari sana. Ini belum termasuk barangan keluaran Belanda dan Denmark, negara yang menghina Nabi melalui karikaturnya. 

Banyak kan barangan keluaran yahudi dan tak mungkin kita mampu untuk 'membuang' semua barangan keluaran yahudi dari keperluan kita. Antara fenomena yang sering saya lihat di kalangan rakan-rakan di pejabat atau di mana-mana saja. Bila perang sedang hangat diberitakan mula la diaorang sibuk untuk memboikot apa-apa produk yahudi tanpa mereka sedar yang mereka bekerja juga menggunakan komputer, microsoft dan sofware yahudi. Mulalah memboikot McD tak boleh makan tapi menariknya bila ada orang nak belanja makan McD laju jer pergi. Katanya rezeki jangan ditolak dan bila tiba time promosi contohnya beli burger McD 2 percuma 1..haa yang tang percuma laju jer nak. Katanya sebab tak payah bayar jadi tak menyumbang..hurmm...dalam apapun yang kita lakukan, lakukanlah secara berterusan dan istiqomah dan tetaplah pada pendirian anda. Bukan boikot bermusim. Musim perang boikot, perang reda habis boikot. Kalau nak boikot silakanlah itu hak anda tapi biarlah boikot tu selama-lamanya. 

Hukum Membeli Produk Yahudi
Credit:kemusykilan.islamgrid.gov.com

Apakah hukum membeli produk keluaran Yahudi? Dan macam mana kalau ianya ada tanda halal JAKIM tetapi keluaran yahudi adakah ia dianggap halal juga? Produk ada tanda halal JAKIM tetapi keluaran Yahudi. Macam mana tu?

Nabi Muhammad SAW pernah bermuamalah (berjual-beli) dengan Yahudi Khaibar. Nabi Muhammad dan Abu Bakar pernah memberi upah kepada salah seorang dari Bani Dil sebagai penunjuk jalan dan menghantar Nabi SAW dan Abu Bakar ke Madinah.  Antara contoh yang lain, Saidatina Aisyah pernah mengirim utusan kepada orang Yahudi untung membeli pakaian darinya dengan pembayaran yang ditunda, tetapi orang yahudi tersebut menolaknya. Bukti ini menunjukkan bahawa Islam mengharuskan urusan muamalah dengan orang kafir.

Berkaitan membeli barangan keluaran kafir, ulamak telah bertegas bahawasanya sekiranya barang tersebut adalah halal dan tidak mengandungi unsur syubhah maka barang itu boleh dibeli. Bahkan terdapat bukti Nabi Muhammad telah menggunakan produk orang kafir contohnya Nabi Muhammad pernah menggunakan KHUF (sejenis kasut) yang buatannya dari negara Habsah (sekarang dikenali sebagai Ethiopia) yang ketika itu adalah negara kafir. 


Oleh yang demikian mana-mana produk apabila sudah diperakui status kehalalannya maka ia halal untuk diguna atau dimakan.
Terpulang pada diri kita sendiri. Sekian. Wallahua'lam

PENGALAMAN LUAR BIASA BERSAMA GROUP MLM SHAKLEE YANG HEBAT! MANTAP FIZIKAL, HEBAT ROHANI!

Assalamualaikum...Salam sejahtera.

Sebagai pembuka bicara elok saya ceritakan mengenai saya seorang yang anti MLM. Dan jugak seorang yang bukan jiwa 'berbisnes' dan amat pantang dengar perkataan MLM. Mesti saya tak akan amik tau langsung pun mengenainya sebabnya duk terbayang mesti kena  keluarkan modal dan sibuk duk mencari orang bawah kita. Perjumpaan siang malam..huh..sangat tidak minat.

Tapi entah kenapa berkenalan dengan shaklee merupakan satu detik yang indah. Nak tau macam mana saya boleh berkenalan dengan shaklee? Boleh baca apa yang best tentang shaklee. Apatah lagi sesudah berada di bawah group Jutawan Muslimah Shaklee kelolaan Master-master hebat seperti Presidential Master Cery dan Master Lyna Noh yang merupakan super duper upline kami. Mereka inilah idola saya yang penuh dengan semangat dan aura yang positif. 

Tapi betul la bak kata Master-master ni dalam apa jua bisnes MLM pentingnya kita masuk group yang betul dan mentor yang betul. Dari sini kita pun akan dibimbing dengan cara yang betul juga. Pastikan kita selidik dan amik tahu serba sedikit tentang syarikat dan produk yang dijual, adakah mematuhi sistem MLM yang betul (mematuhi syariah atau tidak) dan paling penting kita tengok siapa leader-leadernya (serius saya paling tak berminat tengok syarikat MLM yang tunjuk-tunjuk kereta mewah, duit berguni-guni, cakap berbunga-bunga, siapa nak join siap kena buat loan berpuluh-puluh ribu lagi, kena cari orang bawah yang kena buat loan jugak..hurm tak payah la ye korang join yang macam ni) 

Dalam group kami, Jutawan Muslimah Shaklee kami diberikan galakan dan dorongan 24 jam sehari oleh ramai mentor-mentor yang hebat. Walaupun ada yang boleh bergelar jutawan tapi tetap 'down to earth' sangat merendah diri, membantu dan membimbing kami untuk berjaya seperti diaorang. Dan yang paling saya kagum dengan mereka adalah amalan rohani yang diterapkan pada kami. Allahu Akbar terasa hina sekali diri ini. Mereka ni tangan tak pernah lepas dari tasbih, mulut tak pernah berhenti berzikir, dhuha dan amalan sunat lain tak pernah tinggal. Yang wajib sentiasa di awalkan. Masya Allah, begitu hebat mereka ini dengan amalan rohani. Bak kata mereka. Rezeki semuanya dari Allah, kita nak mintak rezeki dariNya tapi kita lupakan Dia..macam mana tu?? Nak mintak sesuatu yang bertuan kena la mintak izin dengan Tuannya.

Dan dari bimbingan mereka ini jugalah jiwa saya kembali hidup. Kalau dulu dhuha ada la buat skali dua lepas tu tak ada dah. Zikir-zikir semua ni memang semua ke laut. Tapi sekarang tidak lagi semua ni dah jadi amalan dan makanan jiwa kami. Mungkin pada mula-mula buat rasa macam tak ikhlas sebabnya nak mintak rezeki datang tapi MasyaAllah kesannya menusuk ke jiwa dan lama-kelamaan menjadi makanan rohani kami semua. Kalau tak buat tu jiwa terasa lapar. Alhamdulillah..Tak buat tak tahu dah amal baru merasa manisnya..

Kalau anda semua nak rasa semua bimbingan yang hebat dari mereka ini. Boleh join di bawah saya. Tidak terdapat di group yang lain. Hanya Jutawan Muslimah Shaklee sahaja.

Antara kelebihan join di bawah saya, korang akan dapat :

✔ saya terus akan addkan anda ke group-group yang hebat ni di bawah pimpinan Leader-leader yang saya sebutkan tadi
✔ bimbingan secara online 24 jam sehari dari saya dan leader-leader upline yang lain melalui facebook dan secret group kami
✔ Bimbingan cara kami, NO head counting, tak ada kelas yang tak tentu masa cuma kadang-kadang ada kelas atau gathering yang direquest elok la pegi. Boleh serap semua aura-aura positif dari leader-leader muslimah ni
✔ Group yang sentiasa membantu, menyokong, menunjuk ajar jalan yang betul untuk berbisness
✔ Perkongsian tentang ilmu-ilmu kesihatan dari kawan-kawan Doktor, Farmasist, Nurse, Nutritionist, Saintis dan ramai lagi ahli yang berpengetahuan luas tentang ilmu kesihatan
✔ Tiada jaminan wang berjuta , berpuluh ribu tetapi dengan azam dan usaha yang bersungguh untuk mengubah nasib diri dan keluarga  insya Allah rezeki kejayaan itu pasti milik kita. Lambat atau cepat itu urusan Allah yang penting kita berbisnes bukan dengan manusia sahaja tetapi berbisnes dengan Allah juga. Tanamkan azam untuk menjadi menjadi pembayar zakat terbanyak di Malaysia. Semua ini tak mustahil!


Sertai Kami! Kaya Ilmu, Kaya Fizikal Kaya Rohani


Apapun saya dah merasa manisnya berada di sini, manisnya berbisnes dengan Allah. Walaupun saya masih lagi bergelar Distributor biasa tetapi anda di luar sana yang berimpian besar boleh bergerak lebih maju dan jauh dari saya. Saya hanya pembimbing sahaja. Tetapi bisnes ini milik anda, anda yang menentukannya. Bukan satu kesalahan untuk menanam impian yang besar kerana semuanya boleh jadi kenyataan. Jom berimpian besar Jom sertai kami untuk meramaikan lagi pembayar zakat terbanyak di Malaysia! Jom niatkan untuk menolong ramai lagi orang yang susah dan sakit di luar sana untuk mengecap kebahagiaan hidup!

Hubuni Aniey Yusoff 013-7773122. Saya sedia membantu

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA BERSAMA SHAKLEE

Friday, 2 August 2013

JOM KITA MEMPELAJARI TEKNIK MARMET

Selain daripada menggunakan pam bagi mengumpul susu perahan, tahukah anda yang kita juga boleh melakukannya secara manual. Tanpa memerlukan kos, hanya menggunakan tangan sebagai alat untuk memerah payu dara. Teknik inilah yang dikenali sebagai Marmet. 

Mungkin bagi setengah orang teknik marmet ni menyusahkan dan dipandang remeh sahaja. Tapi dengan teknik yang betul dan latihan berterusan kita akan sedar bahawa teknik ini bagus dan amat membantu kita dalam usaha mengumpul susu perahan tanpa perlu bergantung kepada pam payu dara. Ya betul! Saya akui teknik marmet ni amat bagus dan saya berpuas hati sebab 2 kelahiran yang lepas saya memang saya gunakan kaedah marmet ni. Masih lagi tengah mengumpul susu perahan sekarang ni untuk anak saya yang ke 3 berusia 3 bulan. Hanya dengan kaedah marmet ni. Saya dapat mengumpul susu perahan lagi banyak berbanding penggunaan pam.

Menyusukan si manja merupakan satu saat yang indah



Mengikut kajian dari pakar laktasi, sentuhan dari kulit ke kulit (tangan dan payudara) lebih efektif dalam meransang payudara untuk mengalirkan susu dengan lancar jika dibandingkan dengan breast shield yang dihasilkan dari plastik itu. Lagi menarik, dengan teknik marmet anda dapat mengurangkan kerosakan tisu payu dara, payu dara lebam mahupun kulit di sekitar payu dara melecet akibat penggunaan pam yang berlebihan.

Sebelum memulakan teknik mamet seharusnya anda melakukan urutan terlebih dahulu bagi memastikan proses perahan berjalan lancar.

MENGURUT

✎ Pastikan tangan dibersihkan terlebih dahulu sebelum memulakan urutan. Setelah itu, tekapkan payudara menggunakan tuala kecil yang telah direndam dalam air suam. Dan kemudian, urutlah payudara dengan mengikut langkah-langkah berikut :

Massage
❤ Dengan menggunakan jari telunjuk dan tengah, lakukan gerakan membulat dari hujung ketiak hingga ke aerola. Tangan kanan mengurut payudara kiri manakala tangan kiri mengurut payu dara kanan

Stroke
❤ Dengan menggunakan kelima-lima jari tangan, tekan payudara secara lembut. Selain daripada itu, anda boleh 'menyikat' payudara menggunakan sikat yang bergigi lebar dari bahagian hujung ketiak ke aerola

Shake
❤ Dengan posisi tubuh yang condong ke hadapan, goyangkan dada anda secara lembut. Dengan cara ini daya graviti yang terhasil akan membnatu meransang pengeluaran susu ibu

MEMERAH

Langkah 1
➳ 1) buat pegangan C dengan meletakkan ibu jari lebih kurang 1sm daripada aerola, manakala jari telunjuk dan jari tengah diletakkan dibahagian bawah aerola (kedua-dua jari berfungsi menampung bawah payudara)
memandangkan payu dara setiap ibu adalah berbeza anggaplah payu dara anda seperti jam. Arah ibu jari berada pada jam 12 dan dua jari yang lain berada di posisi jam 6

➳ 2) tekan payu dara secara lembut ke arah dada tanpa memindahkan posisi jari telunjuk dan jari tengah tadi

➳ 3) seterusnya picit ibu jari, jari telunjuk dan jari tengah bagi menggalakkan susu ibu keluar daripada puting. Kemudian lepaskan dan ulang semula dengan melakukan pergerakan picit-lepas, picit-lepas

➳ 4) ulang langkah 1-3 sehingga aliran susu berkurangan

➳ 5) kemudian pindahkan posisi ibu jari ke arah jam 11, 10, 9,8 dan 7 manakala jari telunjuk dan tengah ke arah jam 5,4,3,2 dan 1. lakukan gerakan memerah sama sepperti langkah 1-4 supaya kesemua saluran susu dapat diperah sepenuhnya

➳ 6) tadah susu yang berjaya diperah ke dalam bekas penyimpan yang bersih

➳ 7) beralihlah ke payu dara disebelahnya jika anda yakin sudah berjaya mengosongkan payudara

Langkah 2
Melancarkan aliran susu

➳ 1) Urut setiap saluran susu dengan menekannya secara lembut menggunakan kelima-lima jari ke arah dada bermula daripada bahagian atas. Lakukannya dalam gerakan memutar. Tumpukan pada satu tempat (saluran susu) bagi setiap masa untuk beberapa saat sebelum beralih ke tempat lain

➳ 2) Usap payu dara bermula daripada bahagian atas hingga ke puting menggunakan sentuhan geletek. Teruskan pergerakan ini di mana ia dapat menenangkan anda dan seterusnya membantu melancarkan aliran susu

Elakkan Pergerakan ini!

✘ Jangan picit puting payu dara. Ini akan menyebabkannya lebam
✘ Jangan tarik puting kerana ia boleh merosakkan tisu payu dara
✘ Jangan geselkan tangan anda ke payu dara kerana boleh menyebabkannya melecet

Keseluruhan prosedur ini seharusnya dilakukan dalam tempoh 20 minit - 30 minit. Perah setiap sebelah payu dara antara 5- 7 minit. Setelah itu, lakukan rutin urutan (massage, stroke dan shake). Kemudian perah lagi setiap sebelah payudara dalam 3 - 5minit. Dan ulang semula rutin urutan dan di akhiri dengan sesi pemerahan antara 2 hingga 3 minit bagi setiap sebelah payu dara

Cubalah praktikkannya! InsyaAllah banyak membantu

sumber:pa&ma

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMANYA BERSAMA SHAKLEE



Thursday, 1 August 2013

TIADA LAGI AIR BERBAU KLORIN HANYA AIR BERSIH DAN SELAMAT DENGAN GET CLEAN WATER PITCHER

Hurmm..hari yang indah dan kesihatan yang baik. Alhamdulillah..Syukur Ya Allah kerana dapat menikmati sumber air yang bersih di rumah dan di mana-mana sahaja..macam menarik jer!..hihi

Sudah baca belum mengenai pentingnya air yang bersih dalam kehidupan? Good! Macam cikgu sekolah pulak. Ok, saya nak cerita mengenai keistimewaan Get Clean Water Pitcher Shaklee ni. Dah sebulan lebih saya menggunakan penapis air ni dan dah menjadi bahan yang paling saya sayang sekali. Kenapa? Meh kita tengok apa keistimewaan penapis air dari shaklee ni.

Memperkenalkan Get Clean Water

✤ get clean water merupakan sistem penurasan air multipaten yang baru yang menghasilkan air yang lebih sihat
✤ istimewanya air yang lebih bersih dan sihat datangnya dari sebuah jag air!
✤ berbanding dengan jag yang lain get clean water shaklee menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%..wow amazing!
✤ merupakan sistem penuras air jag air pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. Jadi kuranglah botol plastik yang perlu dibuang...i like selamat untuk alam sekitar!
✤ berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan 1 blok karbon


Get Clean Water Pitcher

Meter Automatik


Menandingi Jenama Terkemuka yang lain!
➳ disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
➳ disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
➳ disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) bagi setiap turasan-dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka yang lain
➳ sistem penuras jag air berblok - karbon isian semula yang pertama

Pilihan Bijak!
✔ hanya beberapa sen bagi seliter air
✔ air yang bersih dan rasanya yang enak (bau klorin dah tak ada..yey)
✔ jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras-tidak perlu kuasa elektrik (jimat elektrik)
✔ ringan dan mudah dibawa (nak berkelah ke bercuti ke harus bawak)
✔ menjimatkan kos - tanpa perlu dimasak
✔ mesra alam - blok karbon yang digunakan diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar!

sumber:website shaklee

Jadi apa lagi yang anda fikirkan? Saya dah anda bila lagi?
Highly recommend sangat2. Produk yang baik harus dikongsi infonya untuk kesihatan bersama..betul tak?

Nak dapatkannya? Meh hubungi saya..jangan segan-segan saya tak makan orang saya jual barang yang baik sahaja..(✿◠‿◠)

Aniey Yusoff (013-7773122)
emel : aniey434@yahoo.com
Fb Page : Nikmat Hidup Sihat

Sincere sharing from the bottom of my heart!

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMANYA BERSAMA SHAKLEE

Wednesday, 31 July 2013

KETAHUI PENTINGNYA AIR YANG BERSIH DALAM KEHIDUPAN

Assalamualaikum...Salam Sejahtera..

Kali ni saya membawakan satu isu yang amat penting dalam menentukan tahap kesihatan kita. Orang kata macam akar umbi la. Elok akarnya maka InsyaAllah eloklah pokoknya kan...Terfikir isu ni sebabnya air di rumah saya amat kuat bau klorin. Bemula dari sini saya berusaha mencari maklumat mengenai bahaya air yang tercemar. Sebagai ibu saya tak ingin anak-anak saya yang masih kecil menerima tempias hasil dari meminum air yang tidak selamat.

Air merupakan zat yang paling penting dalam kehidupan selepas udara. Tiga per empat bahagian dari tubuh kita terdiri dari air dan tidak seorang pun mampu bertahan hidup lebih dari 4-5 hari tanpa minum air. Air banyak digunakan untuk memasak, mencuci, mandi dan membersihkan kotoran yang ada disekitar rumah. Air juga digunakan untuk keperluan industri, pertanian, pemadam kebakaran, tempat rekreasi dan banyak lagi. Penyakit-penyakit yang menyerang manusia juga disebarkan melalui air.

Badan manusia secara puratanya terdiri dari 70% air . Ia memainkan peranan penting di dalam kebanyakkan fungsi badan seperti mengangkut nutrien dan menyingkirkan sisa kimia daripada badan. Air penting untuk fungsi penghadaman, membuang sisa toksin dalam tubuh, penyerapan, peredaran dan perembesan serta memanfaatkan vitamin larut air. Air juga faktor utama pengekalan suhu badan normal.

Air perlu diganti secara berterusan kerana kita kehilangan 250ml air melalui pernafasan. Kita perlu meminum air sekurang-kurangnya 3L sehari bagi mengganti keperluan air yang hilang. Malangnya kita biasanya minum air sekadar untuk menghilangkan rasa haus semata bukan untuk mencukupkan keperluan air yang hilang hasilnya kita akan mengalami pelbagai masalah kesihatan yang ditandai dengan simptom seperti kehausan, nafas berbau, bibir merekah, kapanasan badan, sembelit, dehidrasi, pening, kurang daya tumpuan, keletihan dan meningkatkan risiko jangkitan buah pinggang.

Soalnya selamatkan air minuman kita?

Mengikut statistik yang dijalankan kira-kira 1.1 billion orang diseluruh dunia tidak mendapat air yang benar-benar bersih daripada bahan pencemar dan selamat untuk diminum. Setiap tahun hampir 5 juta manusia mati akibat penyakit yang berpunca daripada pencemaran air.

Banyak faktor yang menyebabkan air tercemar antaranya termasuklah pencemaran daripada paip yang sudah berkarat. Paip besi yang bergalvani mempunyai jangka hayat perkhidmatan kira-kira 30-50 tahun. Kos penggantiannya amat mahal dan sangat merumitkan untuk dijalankan. Meskipun kerajaan kita telah berusaha untuk melakukan pelbagai cara bagi menangani pencemaran air namun paip air yang telah terhakis itu amat sukar untuk dielakkan. Cuba kita bayangkan paip air yang dah berpuluh tahun itu sudah tentu mempunyai kandungan karat yang amat tinggi!

Faktor pencemaran menyebabkan semakin banyak air di bumi ini hilang bentuk eksogennya. Bahan kimia seperti klorin, racun pertanian dan perindustrian, alkohol, gas beracun, bahan radioaktif dan bermacam lagi merupakan punca utama. Bila bilangan molekul air eksogen dalam badan semakin berkurangan air akan cenderung mengganggu tindak balas kimia dalam sel badan kita dan seterusnya mengakibatkan penyakit. Oleh itu kualiti air yang bersih amat penting kerana ia mempengaruhi tahap kesihatan kita.


Risiko meminum air tercemar

Sampah sarap menyebabkan punca air tercemar

Bahan buangan sisa industri


Oleh itu sedarlah kita bahawa badan kita perlukan air yang bersih untuk terus kekal sihat!

Nantikan entry seterusnya untuk ketahui bagaimana saya memastikan air di rumah bebas daripada bahan berbahaya dan semestinya selamat diminum tanpa was-was terus dari paip!

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMA-LAMANYA BERSAMA SHAKLEE

Tuesday, 30 July 2013

PENYAKIT PANAU ADAKAH BERJANGKIT ATAU TIDAK?

Harini terasa nak menulis entry mengenai penyakit panau ni. Sebab utama mungkin kerana ramai orang yang memandang ringan mengenai penyakit ini. Lain pulak bagi orang yang menengoknya ni. Tengok kulit kawan kita tu macam bertompok-tompok je kita pun dah mula risau nak lelama duduk ngan dia takut berjangkit kan. Hihi..mungkin ada baiknya kita berwaspada begitu kan.

Ok, penyakit panau (tinea versicolor atau pityriasis versicolor) adalah jangkitan yang kerap berlaku pada lapisan luaran kulit disebabkan oleh kulat jenis Malassezia. Kulat ini biasanya ditemui pada bahagian kulit di mana terdapat banyak penghasilan sebum (minyak) seperti bahagian dada, belakang badan, muka dan kulit kepala. Kulat jenis Malassezia ini adalah sebahagian daripada flora kulit yang normal dan menyebabkan jangkitan dalam keadaan tertentu. Penyakit ini biasanya menimbulkan rasa gatal apabila mereka yang menghidapnya berpeluh.

Rupa penyakit panau tu macam dalam gambar ni





Pesakit-pesakit mempunyai tompok-tompok pucat (putih, merah jambu) atau gelap (perang, hitam) dengan permukaan yang berdebu halus. Tompok-tompok ini berbentuk bulat atau bujur dan kadangkala bercantum menjadikan permukaan yang terlibat lebih luas.

Siapa yang boleh dapat panau?

ツ Panau boleh berlaku pada semua peringkat umur tetapi kerap berlaku di kalangan remaja dan belia. 
ツ Pesakit yang kekurangan zat makanan  atau mengambil ubatan seperti steroid sistemik dan immunosuppressant kerap mendapat panau.
ツ Begitu juga dengan pesakit hyperhidrosis atau peluh yang berlebihan

Adakah panau berjangkit?

Jawapannya tidak. Ramai orang dewasa mempunyai kulat ini pada badan mereka tanpa mendatangkan apa-apa masalah

Bagaimanapun, kita digalakkan untuk menjaga kebersihan diri dari mencegah berlakunya jangkitan, elakkan dari perkara berikut :
✔ berkongsi tuala mandi
✔ mandi tanpa menggunakan sabun mandi
✔ memakai baju yang sama berulang kali
✔ membasuh muka atau mandi semasa badan berpeluh
✔ sentiasa amalkan tabiat menjaga kebersihan diri

Supplement shaklee dalam merawat panau :

ESP - ESP kaya dengan protien yang penting untuk membina sel-sel yang sihat
Herb-Lax - membantu tubuh untuk detoksifikasi
Garlic - mengandungi bahan semulajadi melawan fungus dan kulat
Vitamin C - membantu tubuh melawan infeksi kulat
Zinc Complex -  menghalang fungus dan meransang sistem imun
Alfalfa - bersifat anti kulat bagi melawan jangkitan 

sumber : myhealth.gov,wikipedia

Owhh..kalau sesapa yang ada masalah dengan panau ni boleh la berikhtiar dengan supplement shaklee ni. Selamat dan semulajadi!

Beli sendiri Set Untuk Kulit ini ---------->>ORDER SEKARANG

atau

Boleh hubungi saya :
Aniey Yusoff (013-7773122)
emel : aniey434@yahoo.com

HIDUP SIHAT NIKMAT SELAMANYA BERSAMA SHAKLEE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...